Home

Achtergrond 241 x bekeken

Rozenkwekerij komt probleem met rookgas niet te boven

Rozenkwekerij Sub Rosa in Kampen heeft de productie van rozen moeten staken na problemen met verontreinigde rookgassen.

Groeiachterstand leverde zoveel omzetverlies op dat het bedrijf de klap uiteindelijk niet overleefde. Het bedrijf staat nu te koop. Kort voor Kerst besloot kweker Arjan van den Berg noodgedwongen de handdoek in de ring te gooien. Dat meldt De Stentor.

Onderzoekers hebben getracht vast te stellen welke stof exact de oorzaak voor de schade is, maar blijven een antwoord schuldig. De kweker merkte in 2006 voor het eerst dat de groei van de rozen achterbleef. Zette hij de rookgasreiniger uit, dan verdween het groeiprobleem. Meer telers kampen met problemen met rookgassen bij CO2-dosering uit WKK of verwarmingsketels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.