Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Rotterdam wil mus terug

Ze zijn er nog wel, maar waar? De huismus is in Rotterdam vrijwel verdwenen.

Het Rotterdams Milieucentrum en het Bureau Stadsnatuur willen in kaart brengen waar het beestje zich nog wel bevindt. Daarvoor zoeken zij vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor een gratis cursus, die hen opleidt tot 'inventariseerder'.

Na de cursus, die dinsdag van start gaat, kunnen zij de huismus bestuderen en gegevens verzamelen. Die informatie wordt doorgegeven aan het Centraal Bureau voor de Statistiek en diverse natuurorganisaties. Het doel van het onderzoek is om de mus weer terug in de Maasstad te krijgen.

Ook voor de gierzwaluw staat een dergelijk onderzoek gepland. Gebleken is dat er nog waar weinig plekken zijn waar de zwaluwen kunnen nestelen. Dit komt doordat huizen en daken tegenwoordig potdicht worden gemaakt. Er zijn echter speciale dakpannen verkrijgbaar die wel plek bieden aan de zwaluw. Een woordvoerder van het milieucentrum zou graag met woningbouwcorporaties willen praten om te kijken of dit materiaal meer toegepast zou kunnen worden.

Ook het betegelen van voor-en achtertuinen speelt een rol in de verdwijning van vogelsoorten. Het vrijwilligersonderzoek moet uitwijzen of dit ook geldt voor de huismus.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ja hoor de echte dierenvrienden wonen in de steden,daar zitten ook de meeste stemmers op de pvdd,maar ze willen geen vogels onder de dakpannen en onder de nok van hun huis,dat geeft alleen maar rommel en poep

Of registreer je om te kunnen reageren.