Home

Achtergrond 206 x bekeken

Reünie voormalige gevangene FARC met zoontje

De vorige week door de Colombiaanse guerrillabeweging Farc vrijgelaten Clara Rojas heeft zondag haar zoontje Emmanuel voor het eerst in drie jaar teruggezien.

Een Colombiaanse regeringsfunctionaris zei dat de hereniging in de hoofdstad Bogota zeer emotioneel was. Rojas vloog gisteren van de Venezolaanse hoofdstad Caracas naar Bogota. De 44-jarige Rojas was donderdag samen met de 57-jarige Consuelo González in de jungle van Colombia vrijgelaten na bemiddeling van het Venezolaanse staatshoofd Hugo Chavez. Rojas was de naaste medewerker van de Frans-Colombiaanse Ingrid Betancourt. Rojas en Betancourt vielen in 2002 in handen van de FARC. González was een jaar eerder door de FARC ontvoerd.

Emmanuel werd tijdens de gevangenschap van Rojas geboren uit haar relatie met een FARC-rebel. Lange tijd werd gedacht dat het jongetje nog in het oerwoud verbleef, maar onlangs bleek hij in een weeshuis in Bogota te verblijven onder een andere naam. De FARC had het jongetje afgestaan wegens problemen aan een arm. Later kwam Emmanuel in een weeshuis terecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.