Home

Achtergrond 155 x bekeken

Recordaantal elektronische betalingen in 2007

Equens, de verwerker van het elektronische betalingsverkeer in Nederland, heeft vorig jaar een recordaantal transacties verwerkt.

Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De opvolger van Interpay verwerkte in 2007 bijna 7,3 miljard betalingen. Dat is een stijging van 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen bijna 7 miljard betalingen werden verwerkt. Het gaat daarbij om de afwikkeling van alle girale betalingen, zoals acceptgiro's, incasso's en overboekingen.

Daarnaast handelde Equens ook nog bijna 2,1 miljard zogeheten toonbankbetalingen en geldopnames af, een stijging van maar liefst 11,7 procent. In 2006 werden nog 1,88 miljard goedkeuringen verleend voor het pinnen in een winkel of bij een andere dan de eigen bank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.