Home

Achtergrond 187 x bekeken

Rechter: bouwstop voor Groen-Direkt

De opgelegde bouwstop voor Groen-Direkt blijft van kracht zolang het handelsbedrijf geen vergunning heeft voor de bouw van tijdelijke tenten.

De tent die inmiddels aan de Middelburgseweg staat alsmede de materialen voor tentenbouw, moeten verwijderd worden.

Dit heeft de voorzieningenrechter van Den Haag vandaag besloten in een kort geding dat Groen-Direkt had aangespannen tegen de gemeente Boskoop. De gemeente had het handelsbedrijf op 21 december vorig jaar een bouwstop opgelegd, omdat het bedrijf al was begonnen met de bouw van tijdelijke tenten, terwijl de vergunning daarvoor nog niet was verleend.

De rechter oordeelde dat de bouwstop terecht is opgelegd. Volgens de rechter heeft de gemeente Boskoop verder belangen op de juiste wijze afgewogen. Het belang van een leefbare omgeving en het belang van de stichting 'Red de polder', opgericht door enkele omwonenden, weegt zwaarder dan het individuele belang van Groen-Direkt, aldus de rechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.