Home

Achtergrond 289 x bekeken

RWS Transport failliet na reconstructie weg

De Hazerswoudse vervoerder RWS Transport is failliet gegaan als gevolg van de reconstructie van de doorgaande weg door Boskoop. Dat stelt jurist Dorrepaal, een kantoorgenoot van curator Kroll die het faillissement afhandelt.

"De langdurige afsluiting van de Zijde heeft het bedrijf heel veel omzet gekost. Die klap zijn ze nooit meer overheen gekomen'', aldus Dorrepaal in het Leidsch Dagblad.
De Zijde werd zo'n vijf jaar geleden gedurende anderhalf jaar afgesloten voor een ingrijpende reconstructie.
Voor het transportbedrijf dat gevestigd was op het International Trade Centre op de grens van Hazerswoude-Dorp en Boskoop, betekende de wegafsluiting dat veel klanten heel moeilijk bereikbaar werden. Het bedrijf vervoerde met name voor de sierteeltbedrijven in en om Boskoop.
Het bedrijf had het laatste jaar nog ongeveer acht man in dienst. De werknemers staan sinds het faillissement op straat.
De failliete boedel - vrachtwagens en opleggers - wordt via internet geveild. ,,Dat gebeurt de laatste tijd steeds vaker'', vertelt Dorrepaal. "Er worden een paar kijkdagen georganiseerd en voor de rest kunnen geïnteresseerden online inschrijven. Het is een heel mooi middel. Doordat je zo veel mogelijk potentiële kopers bereikt, gaat de opbrengst omhoog.'' Het transportbedrijf laat volgens de jurist 'een normale schuldenlast' achter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.