Home

Achtergrond 157 x bekeken

RTL en Verlinde moeten De Roy van Zuydewijn betalen

Albert Verlinde, bekend van onder meer het tv-programma RTL Boulevard, en RTL Nederland moeten Edwin de Roy van Zuydewijn in totaal 2866 euro betalen.

Dat oordeelde de Amsterdamse rechtbank gisteren nadat De Roy van Zuydewijn een rechtszaak had aangespannen wegens uitlatingen van Verlinde in een uitzending van het showbizzprogramma in december.

Verlinde koppelde in de uitzending zaken als 'oplichting' en 'dingen achterover drukken' aan De Roy van Zuydewijn. Volgens de rechter zijn dit lichtvaardige verdenkmakingen waartegen de ex van prinses Margarita beschermd dient te worden.

Daarnaast maakte De Roy van Zuydewijn ook bezwaar tegen de opmerkingen van Verlinde: "Weet je hoe dat programma vroeger heette? Onder de tram. Ik wou dat het nog zo heette als ik aan hem denk.'' De Roy van Zuydewijn bestempelde deze uitspraak als een doodsverwensing en vond de opmerking kwetsend. De rechter oordeelde dat het hier ging om een satirische opmerking die ook zo door de kijkers is opgevat.

RTL en Verlinde moeten een voorschot van 1500 euro betalen. Volgens de rechter is het aannemelijk dat in een bodemprocedure een bedrag aan immateriële schadevergoeding wordt toegewezen. Ook draaien zij op voor de gemaakte proceskosten van 1366 euro. De Roy van Zuydewijn had 10.000 euro van RTL Nederland en 15.000 euro van Verlinde geëist.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.