Home

Achtergrond 236 x bekeken 25 reacties

PvdD vindt LTO geen goede stageplek

LTO Nederland is geen goede stageplek voor scholieren. Dat suggereerde Kamerlid Esther Ouwehand (PvdD) vandaag tijdens een debat over de maatschappelijke stageplaatsen.

Ouwehand heeft kritiek op de manier waarop de overheid allerlei instellingen als mogelijke stageplek onder de aandacht van scholen brengt. Volgens haar ontbreekt een toetsingskader om te bepalen of een plek maatschappelijk zinvol is of niet.

Ouwehand plaatste vraagtekens bij LTO Nederland en Sportvisserij Nederland. ”Andere fracties vroegen zich bijvoorbeeld af of Youth for Christ of Defensie wel in aanmerking zouden komen.” De regering wil dat scholieren verplicht 72 uur stage lopen om hun betrokkenheid bij de samenleving te vergroten. In oktober maakten kabinet en tal van landbouw- en natuurorganisaties bekend 7.500 ’groene stageplaatsen’ te creëren.

Volgens een woordvoerster van LNV gaat het naast LTO om organisaties als Staatsbosbeheer, NAJK en Biologica.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joop

  Ik vraag me af of de PVDD wel zo`n goede partij is in de tweede kamer.. laat ze oprotten en anderen lastig vallen met dit soort geneuzel.

 • no-profile-image

  Tomass B

  de tijd dringt, want je kunt de mensen niet altijd nieuwsgierig blijven maken,
  want dat is een zeer oude taktiek van de adventisten.
  Daarom beantwoord de vraag:
  Wat is het teken van het beest?
  Tomass

 • no-profile-image

  Betram

  Waar gaat dit over ?

 • no-profile-image

  Henk

  Langzaam begint het roodradicale fascisme onze maatschappij te indoctrineren. Mevrouw Thieme wil gaan bepalen waar mijn en andermans kinderen stage gaan lopen. Burgers van Nederland, hoedt u voor dit soort figuren, die willen bepalen wat goed voor u en de uwen is ,en uw hersenen graag willen spoelen met hun belachelijke idealen en dwingende politieke terreur.

 • no-profile-image

  Berend

  Gewoon ongenuanceerd tegen de agrarische sector aantrappen.
  Thieme haalt de publiciteit, maar plaatst zich buiten de discussie en verdwijnt gewoon weer uit de tweede kamer.

 • no-profile-image

  sjeng

  Ongelooflijk. Een partij welke ik minder radicaal inschat nl de pvdv van geert wilders wordt door de complete regering genegeerd en tegengewerkt waar het ook maar kan. maar de meest radicale stroming in nederland nl de thieme ss kan ongestoord zijn gang gaan. Ongelooflijk. Dat onze voorheen "boeren" partij CDA hier niets aan doet. Ze nemen het nog niet eens op voor onze tak, maar laten de pvdd hun links radicale acties doorgang vinden. Het is schijnbaar belangrijker geert wilders de mond te snoeren.
  Ba, ba, ba. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Kubelink

  Goh, het is steeds weer verbazingwekkend om te zien hoeveel mensen denken dat de PvdD zomaar een eendagsvlieg is. Zou het ook niet zo kunnen zijn dat mensen zich meer en meer ergeren aan al die terugkerende voorbeelden van dierenleed, met name dat uit de agrarische sector? De sector die een systeem hanteert waarbij het kapitaal veel belangrijker lijkt te zijn dan dierenwelzijn. Een systeem dat alleen al in ons land jaarlijks 3,5 miljoen nertsen vergast voor hun velletje. Een systeem waarbij een legbatterijkip zich niet eens fatsoenlijk mag bewegen. Een systeem waardoor 90% van de weidevogelpopulatie is verdwenen. Een systeem dat vogelgriep, varkenspest en MKZ zodanig verspreid dat de hele wereld ervan mee kan genieten. Een systeem waarvoor jaarlijks vele miljoenen schapen, varkens en runderen in veetransporten door heel Europa worden gesleept, ook in snikhete zomers. Dat dit ook nog eens 'beloond' wordt met zo'n slordige 50 miljoen euro gemeenschapsgeld (EU-subsidie). Dat systeem dat door de betreffende CDA-minister continu weer de hemel in wordt geprezen zo gauw er een beetje kritiek op komt. Het systeem dat dus ook nu weer een minister achter zich weet die totaal niet ingrijpt, maar alleen met mooie praatjes komt. Het is een ergernissenlijst waar bijna geen eind komt. Zolang dat nog onverminderd doorgaat (en daar lijkt het met dit flutkabinet dus wel op) heeft de landbouwsector het geheel aan zichzelf te wijten dat de kiezer de Partij voor de Dieren bestaansrecht gunt.

 • no-profile-image

  KUBELINK

  Ik moet hier toch wat herroepen. De pvdd krijgt zoveel stemmen omdat er zoveel mensen ontevreden zijn met de gangbare politiek, en vervolgens op extremistische partijen gaan stemmen zoals de pvdd en de pvdv. Jammer alleen dat het antimoslim item van de pvdv veel meer stemmers trekt dan de hoge aaibaarheidsfactor van de pvdd. Dat de pvdd ook nog succes boekt bij de gangbare politiek is dat ze zelf de vruchten willen plukken van de stroming die de pvdd onterecht lijkt te veroorzaken. De politici zijn te dom om te begrijpen dat het voor 98 procent protest stemmen zijn.

 • no-profile-image

  boerke

  Het gaat de goede kant op met de pvdd. Als ze nu nog even doorzetten met dergelijke onzin uitkramen dan neemt onderhand niemand in de tweede kamer ze nog serieus. Als ze nu werkelijk lef hebben veranderen ze hun naam inderdaad in partij tegen de boeren dan weet tenminste heel Nederland waar het over gaat. De inwoner van de grote stad met een knuffeldiertje lijkt het nu vaak nog een sympatiek idee, een partij voor de dieren. Als echter hun ware aard voor alle Medelanders bekend word denk ik dat het wel genuanceerder bekeken wordt. Maar hun ware aard bekennen zal wel wishful thinking blijven. sdrdte

 • no-profile-image

  Huijts H H M

  Meneer Kubelink uit Twente leest U nog meer gekleurde raporten U moet daadwerkelijk in het veld kijken.De vos wacht tot de kivietskuikens net niet kunnen vliegen, dan hebben ze genoeg op de ribben en pakt hij ze.hecht dus eens meer waarde aan wat je kunt waarnemen dan aan al dat milieuverveulend papier.Probeer ook eens een andere kleur op je bril uit,
  groetenvan de brilleman uit Limburg

 • no-profile-image

  Kubelink

  Ik wist al dat het niveau hier laag was, maar dat een wildvreemde zich voor mij uitgeeft is wel het toppunt. De reactie van zo'n zielepoot (25 jan 2008 20:29) laat duidelijk zien dat sommige lieden op dit forum het niveau van de kleuterschool nog niet ontgroeid zijn. Ik vrees voor deze site dat reageren met list en bedrog bijna structureel begint te worden. Nou zal mij dat denk ik niet zozeer schaden. Mensen zijn niet dom. Ze zien heus wel wie er moeite voor doet om met argumenten te komen. Boeren moeten zich zo langzamerhand wel een beetje zorgen maken wanneer anderen hen steeds makkelijker met allerlei kinderachtige en laffe streken kunnen associëren. De reacties staat immers nog steeds Boerderij.nl. H.H.M. Huijts die wel op een echt bericht van mij reageerde heeft van mij nog wel een inhoudelijke reactie tegoed. U beweert dat in het veld is te zien dat vossen wachten op het moment dat kievitskuikens net niet kunnen vliegen en dat hij ze dan pas pakt. Leuke wetenswaardigheid. Maar wat moet ik daarmee? Is dat zielig of zo? Bedoelt u dat we dierengedrag moeten beoordelen met onze menselijke emoties? In de natuur is overleven het enige dat telt. Alles draait er om efficiëntie. Een vos heeft dus groot gelijk dat, wanneer zich de kans voordoet om het beste moment af te wachten om een kuiken te pakken, hij die kans grijpt. Wreed? Nee, wel efficiënt. Wanneer een jachtluipaard in Afrika een gazellejong te pakken krijgt laat hij eerst zijn eigen jongen er op jagen voordat het kalfje wordt doodgemaakt. De jongen bijten overal waar ze maar kunnen zodat het diertje onder de open wonden komt te zitten. Dat gaat net zolang door tot de kittens doorkrijgen dat ze hun tanden in de hals van het diertje moeten zetten. Wreed? Nee, 'wreed' is een menselijke term. Wel weer heel efficiënt. Voordat voor het gazellejong de onvermijdelijke dood volgt moet het diertje voor de jonge jachtluipaarden nog optimaal kunnen dienen als oefenmateriaal voor de jacht. Onmisbaar dus als je later wilt kunnen overleven in een natuurlijke wereld waar voor ieder dier geldt: eten of gegeten worden. Dat veel mensen uit de 'beschaafde' wereld natuurlijk gedrag weigeren te accepteren zegt genoeg over hun arrogantie jegens de natuur, waarin ze zelf nog geen twee dagen zouden kunnen overleven. En oh ja, ik zou overigens eerst eens een rapport lezen voor ik het 'gekleurd' noem.

 • no-profile-image

  Leen

  Laat ze maar bij mij op de (conventionele) boerderij komen. Dan kunnen ze leren wie hier in nederland met molentjes lopen.

 • no-profile-image

  joop

  Owjah.. en alstublieft reageer niet meer op die zogenaamde Kubelink uit Twente. die vent denkt dat hij alles beter weet en probeert iedereen onder tafel te lullen. maar zijn argumenten slaan nergens op.. Dus mensen reageer niet meer op deze onnozele man.. wij (normaaldenkenden) hoeven onze nuchtere denkwijze toch niet te beargumenteren en al helemaal niet tegenover zo`n bedweter.
  Kubelink ga maar naar de site van de PVDD.. verziek daar de boel maar.
  Dank u wel.

 • no-profile-image

  gj

  wat een ophef allemaal, de Thieme partij doet gewoon voor wat zij staat:
  doel 1 , is vernietiging van de veehouderij.
  Ik zou mijn kinderen onder geen beding laten stage lopen bij deze partij.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Dat niveau bedoel ik nou.

 • no-profile-image

  Gerry

  Als de boeren het zelf willen,is het een goede zaak dat scholieren stage lopen on hun bedrijven. Ik woon zelf in een dorp, onze kinderen hebben allemaal bij boeren op het bedrijf gewerkt toe ze van de lagerschool af waren. Ze hebben veel geleerd, zoals werken, waardering voor de boerderij, weten goed met dieren om te gaan, schoppen niet tegen andere mensen die netjes hun werk doen. Ze hebben geleerd te relatieveren in het leven. Ik zie nu zelf pas echt in wat dit goed is geweest voor onze kinderen. Ze hebben goed gestudeerd en een goede baan. Ze laten zich niet zo snel meeslepen met die slechterikken die alles vernielen en anders leven kapot willen maken. Dus ik raad u aan om uw kinderen bij de boeren te laten stage lopen.

 • no-profile-image

  hendrikus

  gevraagt,stagelopers bij ons op de boerderij

 • no-profile-image

  Red Dear

  Waar blijft Balkenende??????
  In de dertiger jaren van de vorige eeuw sloop in de buurlanden Duitsland en Oostenrijk ook zo n stroming door het land.... Chamberlain, toch een hoog ontwikkelde man trapte er ook in net zoals velen in NL...
  De Goebeliaanse methoden van deze clubs met als groot brein Niko Koffeman zijn de grootste bedreiging van de democratie naar mijn mening....

 • no-profile-image

  gli

  Het is sterk af te keuren wanneer studenten alleen maar stage mogen lopen op plaatsen die voor hen 100% acceptabel zijn.
  Kom nou!! De maatschappij is zeer gevarieerd. Het is zeer nuttig ook kennis te nemen bij mensen/organisaties die totaal anders denken dan dat jij als student doet.

 • no-profile-image

  Paul

  De partij voor de dieren heeft een verkeerde naam gekozen.
  Ze zouden beter de Anti Boeren Partij kunnen heten, dat doet meer recht aan hun denkbeelden en standpunten.

 • no-profile-image

  gert

  ze kan goed ouwehoeren .

 • no-profile-image

  Kubelink

  Wie weet er niet wat ie zegt? "Kraaien en vossen hebben geen natuurlijke vijanden". Zo, zo, meneer is ecoloog? Naar welke school ben je geweest dan? Die moeten ze dan maar rap sluiten. Vossen hebben geen natuurlijke vijanden, dus daar heb je gelijk in. Maar het grappige is: ze hebben in de hele wereldgeschiedenis nog nooit natuurlijke vijanden gehad. Daarom past de vossenpopulatie zich ook aan aan de hoeveelheid prooien die het kan bemachtigen. Ook zijn territoria van andere vossen een beperkende factor. Het effect van weidevogelpredatie door vossen en kraaien is al lang bekend. Alterra-onderzoek heeft glashard aangetoont dat ze nauwelijks een rol van betekenis spelen. Daarom is het ook zo schandalig dat ze weer op de vrijstellingslijst zijn geplaatst. Maar goed, dat is ook wel logisch wanneer je bedenkt dat we toen een jager als minister van LNV hadden die expres dat onderzoek niet heeft afgewacht terwijl hij dat wel had toegezegd. Tsja, beschaving is soms ver te zoeken bij die lui.

 • no-profile-image

  Marcel

  Tsja Kubbelink, je weet helaas niet wat je zegt! Je praat als een kip zonder kop zeggen ze ook wel eens, nl. wie zorgt ervoor dat er minder weidevogels zitten?? Jullie die veel roepen zonder verstand want wat gebeurd er in de natuur: de vossen en kraaien etc hebben geen natuurlijke vijanden, mochten verschillende jaren niet bejaagd worden en het gevolg: veel minder weidevogels!!
  Het is voor ons boeren niet te bekropen dat er een stelletje gekken (wat zich natuurbeschermer noemt) ervoor zorgen dat de vossen etc. in aantal exploderen en dan de boer de schuld willen geven dat er minder weidevogels zijn!! Wat zijn de rechten van die zielige hondjes die met kleren rond moeten lopen? De vissen die na een paar dagen al dood zijn (en vlug in de dierenwinkel nieuwe halen want het zo zielig voor de kinderen?), de hondjes op 12 hoog die de hele dag alleen thuis moeten zitten en zo kunnen we nog wel effe doorgaan. De kippen zijn in de batterij komen zitten omdat we veilig voedsel willen, en waarom leggen die kippen in een batterij meer eieren dan scharrelkippen? Een dier wat zich nbiet goed voelt produceerd niet goed! De nertsen worden in Nederland op de meest diervriendelijke manier van de wereld gehuisvest, en zolang er vraag is in de erg koude landen naar bont word het ook ergens in de wereld geproduceerd. Dan is het voor deze dieren toch nogal wat beter als dat onder de best mogelijke omstandigheden gebeurd ( dus in Nederland).
  Groetjes Marcel

 • no-profile-image

  Wouter

  Hahaha Grootbekdier heeft last van kiespijn,het ettert nogal wat

 • no-profile-image

  Peeters

  Daarom telen wij wortelen en trekken ze vervolgens uit WREED NEEN overleven. Daarom fokken wij ook varkens en deze worden vervolgens geslacht door iemand die hiervoor geleerd heeft, hoe hij dit moet doen. Wreed? NEE efficiënt dit heet overleven.

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.