Home

Achtergrond 186 x bekeken

Prijs vooruitzicht belichte trostomaat redelijk goed

Belichte Nederlandse trostomaten brengen momenteel tussen de 1,80 en 1,90 euro per kilogram op.

Veel aanbod is er nog niet; telers oogsten zo'n kilo per vierkante meter. Er zijn tot nu toe ook nog maar twee serieuze aanbieders; dat zijn The Greenery en Action Pearl Growers. The Greenery heeft ze sinds drie weken en APG vanaf week 50.

Vanaf de Kerst gingen de belichte trostomaten voor rond de twee euro weg, maar twee weken geleden zakte dit terug naar 1,50 vanwege aanbod van Spaanse tomaten van de traditionele teelt. Daarna trok de prijs toch weer door naar 1,80 per kilogram. Deze aantrekkende prijs komt onder andere door wat meer vraag uit Amerika. Verder vinden de trostomaten hun weg naar Duitsland, Engeland en Nederland.

De verwachte prijs voor de komende twee weken is tussen 1,90 en 2,10 euro. De aanvoer vanuit Spanje zal namelijk wat teruglopen door het slechtere weer daar. De Nederlandse belichte trostomaat brengt wel beduidend meer op dan de Spaanse. Voor de Spaanse tomaten wordt tussen de 80 cent en 1 euro per kilogram gegeven. De prijzen voor de belichte trostomaat zijn ondanks de groei in areaal van 30 tot 40 procent toch goed te noemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.