Home

Achtergrond 173 x bekeken

Politiebond ANPV noemt loonbod klap in het gezicht

De politievakbond ANPV is zeer ontevreden met het nieuwe cao-bod dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft gedaan.

De bond vindt dat Ter Horst aanstuurt op tweedeling binnen de politie door agenten die al lang meelopen op straat meer loonsverhoging te bieden dan andere collega's.

De ANPV noemt de geboden loonsverhoging van respectievelijk 9,25 en 6,25 procent ook nog onvoldoende. "Als u eerlijk naar mijn mening vraagt, dan noem ik dit bod van de minister een klap in het gezicht van alle mensen werkzaam bij de politie. Voor de een iets minder hard dan voor de ander'', aldus vakbondsbestuurder Henk Joore vandaag.

De grotere politiebonden NPB en ACP hebben dinsdag al teleurgesteld gereageerd op het hogere loonbod dat Ter Horst op tafel heeft gelegd. De minister zelf noemt de loonsverhoging die ze biedt "ongeëvenaard'' in Nederlandse cao-onderhandelingen. Zij hoopt dat de bonden haar uitgestoken hand accepteren en nog deze week terugkeren naar de onderhandelingstafel.

De politiebonden zullen vandaag waarschijnlijk officieel reageren op het vernieuwde aanbod van de minister. Maar tot zijn onvrede heeft ANPV'er Joore het hogere loonbod vooralsnog uitsluitend via de media kunnen vernemen. "Het formele aanbod is nog niet binnen en dat hebben we derhalve ook nog niet kunnen toetsen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.