Home

Achtergrond 149 x bekeken

Politie: zeker zeshonderd doden in Kenia

Het geweld in Kenia na de presidentsverkiezingen van eind december heeft in totaal zeker zeshonderd levens geëist. Dat hebben twee hoge politiefunctionarissen maandag laten weten.

”We hebben zeker zeshonderd doden. Er liggen nog lichamen in het struikgewas op plekken waar is gevochten”, aldus een politiefunctionaris. Een Keniaanse regeringscommissie repte eerder op de dag van 486 doden.

Liberata Mulamula, het hoofd van de Internationale Conferentie van de Landen rond de Grote Meren in Afrika (Icgk), stelde maandag in een verklaring dat de gewelddadigheden van na de verkiezingen op ”etnische zuiveringen en genocide” leken. Mulamula zei dat er een internationaal onderzoek moet komen naar schendingen van de mensenrechten tijdens de onlusten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.