Home

Achtergrond 284 x bekeken 1 reactie

Politici springen in de bres voor Gelders paard

Politici zijn gisteren in de bres gesprongen voor het Gelders paard.

Verscheidene partijen in de Tweede Kamer willen dat minister Gerda Verburg (Landbouw) een rasstandaard vaststelt om het Gelders paard te behouden.

Het fokbeleid voor paarden is volgens onder meer CDA, VVD en D66 te eenzijdig gericht op topsport, waardoor het Gelders paard in de verdrukking komt. "Het Gelders paard is rustig en betrouwbaar, dus geschikt voor recreanten en politie. Dat moeten we koesteren. Het is toch treurig dat de politie nu geschikte paarden uit Hongarije moet halen. We willen een moederstamboek van het Gelders paard'', aldus het CDA.

Minister Gerda Verburg (Landbouw) wil bekijken of ze iets kan doen, maar vindt stamboek geen overheidstaak.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tom

    Als dat Gelderse paard zoveel waard is wordt het vast wel gefokt in Nederland. Of bedoelen ze dat het beestje wel veel waard is, maar de overheid ervoor moet zorgen dat het betaalbaar blijft om te kopen?

Of registreer je om te kunnen reageren.