Home

Achtergrond 175 x bekeken

Omzet Mechelse Veilingen daalt 6 procent

Met een omzet van 223 miljoen euro sloten de Belgische Mechelse Veilingen in Sint Katelijne Waver het jaar 2007 met een matig resultaat af.

Dit betekent een omzetdaling van 6 procent in vergelijking met vorig jaar. De tegenvallende resultaten zijn veroorzaakt door een lagere middenprijs van de groente bij een nagenoeg gelijkblijvende productie.

Het jaar startte zeer slecht, want van januari tot april bleef de omzet ver onder de verwachtingen. Daarna ging het beter, maar ook in de zomermaanden viel de prijsvorming tegen. De prijzen haalden pas in de herfst terug een aanvaardbaar niveau.

Bij de REO-afzetorganisatie uit Roeselare zakte de omzet met 11 procent. De omzet van deze belangrijke veiling van vollegrondsgroente daalde van ruim 159 miljoen euro in 2006 naar iets meer dan 142 miljoen euro in 2007. Zo daalde het omzetcijfer voor prei vorig jaar met 15 miljoen euro in vergelijking met 2006.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.