Home

Achtergrond 231 x bekeken

Nieuwe toelatingen boomkwekerijsector

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft een uitbreiding en drie dringend vereiste toelatingen voor de boomkwekerijsector verleend.

De uitbreiding betreft Ortiva (werkzame stof azoxystrobin) voor de bestrijding van meeldauw en diverse bladvlekkenziekten in boomkwekerijgewassen en vaste planten in bedekte en onbedekte teelten.

Polisolfuro di Calcio (kalkzwavel) is toegestaan als schimmelbestrijdingsmiddel met maximaal 10 toepassingen per teelt of teeltseizoen in de biologische teelt van vruchtbomen en onderstammen van appel vanaf 1 april tot en met 31 mei 2008, in verband met het knelpunt schurft.
Vertimec (13035 N) is toegestaan als mijtenbestrijdingsmiddel met maximaal 2 toepassingen per teelt of teeltseizoen in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen van 1 maart tot en met 31 oktober 2008 in verband met het knelpunt gal- en roestmijten.

Talstar 8 SC (13037 N) is toegestaan als insectenbestrijdingsmiddel toegepast als grondbehandeling met maximaal 1 toepassing per teelt of teeltseizoen in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten vanaf 1 maart tot en met 30 september 2008 in verband met het knelpunt bodeminsecten. Voor het mengen en laden mag maximaal een hoeveelheid voor een oppervlak van 6 hectare per persoon worden aangemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.