Home

Achtergrond 171 x bekeken

Nederlanders boeken vakanties vroeg

Nederlanders nemen dit jaar het zekere voor het onzekere en boeken hun zomervakantie vroeg.

Dat stelt de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) vandaag op basis van de meest recente boekingsinformatie.

Exacte cijfers kon de ANVR nog niet geven op de eerste publieksdag van de Vakantiebeurs in Utrecht. De belangenorganisatie vermoedt dat het groeiende consumentenvertrouwen in een aantrekkende economie, scherpe reisaanbiedingen, de lage dollarkoers en de sterke euro redenen zijn voor de vroege boekingen.

De reisbranche heeft deze dagen geen reden tot klagen. Tot nog toe ligt het aantal boekingen voor een vakantie in het winterseizoen (1 november-1 april) 6 procent hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Liefhebbers van wintersport boeken in vergelijking met vorig jaar meer vakanties. Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat deze winter al veel sneeuw is gevallen in de Alpen, waar de pistes vorig jaar te lang groen bleven.

Oostenrijk is en blijft favoriet bij Nederlandse sneeuwliefhebbers, met een marktaandeel van 53 procent. Dit land zag het aantal boekingen tot nog toe overigens wel dalen met 9 procent. Frankrijk, in de vorige winter nog de grote verliezer in de strijd om de gunst van de Nederlandse ski- en snowboarders, beleeft een comeback. Zwitserland doet het ook een stuk beter dan vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.