Home

Achtergrond 149 x bekeken

Nederland trekt 19 miljoen euro uit voor Congo

Nederland geeft 19 miljoen euro aan het plan van de Verenigde Naties voor de wederopbouw in het oosten van Congo.

Dat heeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag laten weten. Deze toezegging volgt op de onderhandelingen die momenteel gaande zijn over een vredesakkoord tussen de Congolese regering en verschillende rebellengroeperingen.

In totaal is 100 miljoen euro beschikbaar voor het programma. Daarmee worden politie en leger getraind, wegen aangelegd en wordt het bestuur opgebouwd.

Het is erop gericht om de taken van de VN-vredesmacht MONUC zo snel mogelijk te kunnen overdragen aan de Congolese politie en het leger. Koenders hoopt bovendien dat honderdduizenden vluchtelingen kunnen terugkeren en een bestaan kunnen opbouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.