Home

Achtergrond 151 x bekeken

NOS portretteert jarige koningin Beatrix

Op de vooravond van haar zeventigste verjaardag zendt de NOS een uitgebreid portret uit van koningin Beatrix.

’Veelbesproken Onbesproken Koningin Beatrix 70 jaar’ is te zien op 30 januari en toont het leven van de vorstin eerst op chronologische wijze vanaf haar geboorte in 1938 tot de inhuldiging in 1980.

Na de inhuldiging is het portret thematisch opgebouwd, aldus de NOS maandag. De samenstellers laten de koningin dan zien ”als staatshoofd, als moeder des vaderlands of als hoofd van de koninklijke familie”.

Zo zijn er beelden als ze haar verjaardag viert op Koninginnedag of als ze landgenoten die zijn getroffen door ellende een troostende schouder biedt. Als staatshoofd is Beatrix te zien als iemand die na haar kroning talloze gesprekken met ministers en politici voerde en vele wetten ondertekende. En die in bijna 27 jaar meer dan veertig staatsbezoeken heeft afgelegd.

De NOS heeft gebruikgemaakt van de vele beelden die van de majesteit zijn gemaakt tijdens haar publieke optredens. Ook heeft de omroep geput uit alle tv-interviews die de koningin de afgelopen decennia heeft gegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.