Home

Achtergrond 164 x bekeken

NMa zet tanden in carnavalsbier

De kartelwaakhond NMa heeft zijn tanden gezet in de prijsverhogingen van bier in de horeca, maar zal niet ingrijpen voordat volgende week in het zuiden het carnaval losbarst.

Dit heeft minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken geschreven in antwoord op vragen vanuit de CDA-fractie. Die was verontrust door berichten dat brouwerijen de prijzen per 1 februari verhogen, waardoor het bier in de cafés met carnaval ineens een stuk duurder zou worden.

Prijsverhogingen van grondstoffen als mout en hop zouden de oorzaak zijn van de prijsverhogingen, maar de CDA-Tweede Kamerleden Jan ten Hoopen en Jos Hessels vermoeden dat de brouwerijen het met elkaar op een akkoordje hebben gegooid.

Volgens Van der Hoeven houdt de NMa de biermarkt "nauwlettend'' in de gaten en doet die nu navraag bij brouwerijen. Het is echter niet "haalbaar'' om het onderzoek voor 3 februari af te ronden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.