Home

Achtergrond 139 x bekeken

Muziekuitwisselen op internet mag anoniem

Een EU-land hoeft internetbedrijven niet te verplichten om namen te openbaren van internetters die muziek uitwisselen.

Het Europees Hof van Justitie heeft dat bepaald. De zaak was aangespannen door de Spaanse auteursrechtenorganisatie Promusicae. Die eiste in een civiele rechtszaak tegen internetbedrijf Telefónica alle namen en adressen van mensen die muziekbestanden uitwisselen met het p2p-programma KaZaA.

Telefónica hoefde dat echter niet te doen volgens Spaanse regels. En volgens het Europees Hof geven ook de EU-regels geen plicht voor EU-landen om bedrijven de gegevens te laten openbaren. De rechters willen een evenwicht tussen het grondrecht van privacy en de naleving van het auteursrecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.