Home

Achtergrond 159 x bekeken

Minister wil opnieuw praten met politiebonden

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken aanvaardt het aanbod van de politievakbonden om de afwijzing van haar hogere cao-bod toe te lichten.

Ze heeft de bonden uitgenodigd daar morgenmiddag over te komen praten. De bewindsvrouw wil tijdens het gesprek ook aan de orde stellen hoe de impasse in de cao-onderhandelingen kan worden doorbroken. "Ik spreek daarbij de hoop uit dat wij ook in staat zijn met elkaar het formele overleg spoedig te hervatten'', schreef ze donderdag in een brief aan de bonden.

De politie voert sinds half december acties voor een stevige loonsverhoging. Ter Horst verhoogde haar aanbod deze week nog met een half procentpunt tot 9,25 procent voor agenten die al lange tijd op straat werken en aan het eind van hun salarisschaal zitten. De andere politiemensen kunnen wat de minister betreft 6,25 procent extra salaris tegemoetzien in de komende twee jaar. De vier politiebonden hebben dit hogere bod afgewezen.

De minister heeft de bonden geschreven dat hun looneisen onhaalbaar zijn. "De optelsom van uw eisen leidt tot een totaalwaarde die ik niet reëel acht.'' Met het laatste bod van Ter Horst is de waarde van de cao die ze voorlegt met 15 miljoen euro toegenomen.

Ze heeft in haar aanbod geprobeerd tegemoet te komen aan het gebrek aan waardering dat veel agenten ervaren. Ze schrijft evenwel ook dat dit gevoel wordt veroorzaakt door andere zaken dan het inkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.