Home

Achtergrond 127 x bekeken

Meer omzet maar ook ups en downs voor horeca

De horeca heeft in 2007 vergeleken met het jaar daarvoor een omzetgroei gerealiseerd van 5,75 procent naar 14,4 miljard euro. Wel was 2007 een jaar met ups en downs.

Na een prima eerste halfjaar viel het derde kwartaal letterlijk en figuurlijk in het water. Dat maakte directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland maandag bekend tijdens de opening van de Horecava 2008.

Hotels en restaurants profiteerden het hele jaar van goede zakelijke bestedingen. De gasten beoordeelden hun laatste horecabezoek met gemiddeld een 7,5 in alle sectoren. De omzetgroei was bovengemiddeld in de restaurantsector (7 procent) en de hotelsector (6,25 procent). De omzet in de drankensector bleef sterk achter: 2,75 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.