Home

Achtergrond 182 x bekeken

Meer export consumptie- en industrieaardappelen

De aardappelsector heeft vorig jaar minder pootgoed en meer consumptie- en industrieaardappelen geëxporteerd dan in 2006.

De pootgoedexport kwam vorig jaar op 275.455 ton. Dat is bijna 4.000 ton minder dan in 2006. Vorig jaar is 375.851 ton consumptie- en industrieaardappelen verkocht aan buitenlandse afnemers. Dat is bijna 11 procent meer dan de export van 339.000 ton in 2006.

Het uitgevoerde pootgoed blijft voor 36 procent binnen de EU. Er is vorig jaar minder pootgoed verkocht aan de andere lidstaten. Ook zijn minder pootaardappelen naar Zuid-Amerika gegaan. Daar staat tegenover dat landen in Afrika en Azië vorig jaar meer Nederlands pootgoed kochten.

Vorig jaar zijn ook minder consumptie- en industrieaardappelen verkocht aan andere lidstaten en aan Amerika. De export naar Azië en Afrika is gestegen. Vooral Afrikaanse landen hebben veel meer consumptie- en industrieaardappelen gekocht dan in 2006.

Of registreer je om te kunnen reageren.