Home

Achtergrond 150 x bekeken

Maximaal 45.000 deelnemers aan Vierdaagse

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft het maximum aantal deelnemers dit jaar vastgesteld op 45.000.

Dat meldt de marsleiding vandaag. Vorig jaar gold een maximum van 49.000 wandelaars, al bleef het uiteindelijk aantal deelnemers daar met 37.505 ver onder.

Het maximale aantal deelnemers is verlaagd om er zeker van te zijn dat wandelaars onderweg voldoende ruimte om zich heen hebben, zei een woordvoerder van de Vierdaagse dinsdag. De inschrijving voor het wandelevenement begint op 4 februari.

Een belangrijke wijziging in 2008 is het tijdstip van de Vlaggenparade waarmee de Vierdaagse altijd wordt geopend. De parade vond altijd plaats op de maandagavond voor de start, maar is nu vervroegd naar de zondagavond. "Veel wandelaars gaan op maandag vroeg naar bed om dinsdag fris aan de start te staan. Daardoor missen ze de Vlaggenparade. Daarom hebben is de openingshandeling nu een dag eerder'', aldus de woordvoerder. De 92e editie van de Vierdaagse gaat op 15 juli van start.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.