Home

Achtergrond 161 x bekeken 5 reacties

'Landbouw-ontwikkelingsgebieden achterhaald'

Landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s) zijn achterhaald. Dat vindt het Actiecomité Stop megastallen Lintelo.

Het actiecomité in de Aaltense buurtschap Lintelo stelt zich op alle mogelijke manieren te verzetten dat het LOG in de gemeente Aalten wordt ingevuld.

In de optiek van het actiecomité levert de komst van megastallen naar Lintelo een megagedrocht op zonder dat een structurele oplossing wordt geboden aan de landbouwsector.

Annet van den Berg

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jos

  Het buiten gebied moet voor de voedsel voor ziening blijven. De burgerwoningen horen in de bebouwdekom. Dat dit op veel plaatsen verwaterd is weten we. Maar om in de toekomst de voedselvoorziening veilig te stellen zal dit een belangrijke plaats verdienen. Men moet voedsel dicht bij de mensen produceren. Het is zekerheid,werkgelegenheid en een leefbaar platteland. Men wil veel te veel regelen, dit gaat altijd mis. De inkt is nog niet droog of de plannen zijn al achterhaalt. De loggebieden zijn hier ook een voorbeeld van. Op veel plaatsen in Nederland is voldoende ruimte om de intensieve veehouderij te laten groeien. Er zijn op veel gunstige plekken bedrijven met de opkoopregeling gesloopt. Nu worden veel bedrijven gedwongen te verdwijnen om plaats te maken voor natuur. Dit onder het mom dat de ammoniakuitstoot schadelijk is. Dit is gewoon onzin want die zogenaamde zure regen werd niet veroorzaakt door de ammoniak. Laat de bedrijven gewoondoorgaan op de plek waar ze nu zitten. Voor die enkeling die niet goed zit kan men op een ander bedrijf dat stopt weer vooruit. Technische voorzieningen zijn er voldoende om de mogelijke problemen op te lossen. Wat er allemaal gebeurd is koehandel, het mist elke wetenschappelijke onderbouwing. Door deze reconstructie heeft men iedereen tegen elkaar op gedreven. Men moet hier de milieuactievisten maar eens ter verantwoording roepen, zij hebben heel wat uit te leggen.

 • no-profile-image

  gert

  natura 2000 en alle andere natuurplannen ook door de stijgende voedselprijzen en voedselschaarste

 • no-profile-image

  Kubelink

  Als jij beweert dat de problemen elke wetenschappelijke onderbouwing missen, hoeft geen enkele milieukundige (of zo je wilt milieuactivist) aan jou verantwoording af te leggen.

 • no-profile-image

  Jos

  Kubelink, je hoeft aan mij geen verantwoordelijkheid af te leggen. Ik ben goed op de hoogte, ook van jullie werkwijze. Jullie moeten altijd je zin krijgen en schuwen harde aanpak van de betrokkenen niet. Er worden middelen gebruikt die je de grootste bandiet niet gunt. Je moet maar is op houden met je commentaar, je kwetst er veel goede hardwerkende mensen mee. Zij hebben van jullie types veel nachtmeries beleefd.

 • no-profile-image

  Jan

  Geen landbouwontwikkelingsgebieden dan ook geen extensiveringsgebieden!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.