Home

Achtergrond 340 x bekeken 14 reacties

Kijkcijfers Boer Zoekt Vrouw rijzen de pan uit

De kijkcijfers van het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw rijzen de pan uit. Vorige week zondag haalde het programma de hoogste kijkcijfers ooit, ruim 3,4 miljoen kijkers, deze week is dat aantal alweer overtroffen.

Bijna 3,8 miljoen mensen (3.777.000) stemden zondagavond af op Nederland 1 voor het datingprogramma. Het is het hoogst aantal kijkers naar een niet-sportprogramma. In 2007 kwam buiten de sportprogramma’s alleen Het Journaal een keer boven de drie miljoen kijkers.

De KRO zegt 'blij en trots' te zijn op zowel de kijkcijfers als het programma. "Kennelijk bestaat er een grote behoefte aan dit soort echte tv en zijn de kijkers van vorige week bijven hangen", aldus een woordvoerster. Volgens de KRO zouden de cijfers nog verder kunnen stijgen omdat het eerste echte keuzemoment in het programma nog moet komen.

Ook de website van Boer Zoekt Vrouw doet het erg goed. Vorige week, zo zegt de woordvoerster, waren er 3,8 miljoen pageviews.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mieke

  Hallo..en zaten we gisteravond allemaal weer aan de buis gekluisterd..BZV ze waren er weer..Ik vind het ook erg leuk, maar wat mij nou na deze aantal serie's opvalt is dat het nu nogal veel voorkomt dat de dames er ZELF al uitstappen...De boer hoeft niet meer te kiezen.althans sommige word het wel makkerlijk gemaakt. En dat vind ik wel jammer want in de vorige programma serie's stonden de dames te popelen om WEL gekozen te worden.. Zijn de dames van nu nou kritischer en of meer naïef en vinden ze de mediabelangstelling wel erg interessant. Of waren de dames in de vorige serie juist beter voorbereid over het boerenleven en wisten beter wat hun te wachten stond. Ben nu wel beetje anders ernaar gaan kijken, maar het blijft wel erg interessant. En vooral wie blijven erover.. Dus volgende week weer kijken.

 • no-profile-image

  Teus

  Ik vind er deze keer geen bal aan.
  Nergens word er echt gelachen en lekkere dames zitten er niet tussen .
  Veel vrouwen op leeftijd dit maal dus geen spontane acties meer.

 • no-profile-image

  Teus, heb je dan wel goed gekeken?

 • no-profile-image

  henk

  Het is hier zelf heel erg populair in de VS !!! Is het al zondagavond ? :)

 • no-profile-image

  Clemmy

  Margje..ik als boerin kijk niet alleen boerenprogramma's..wat een rare stelling zet je hier nu neer zeg ,dat dit programma alleen boeren aangaat...
  Dus mag ik geen stadsgerichte programma's kijken, die zouden mij niet aangaan.

 • no-profile-image

  ab

  wat een zwartgalig figuur die ricy kijk dan naar horror film of zo. en een hele grote pluim voor de KRO die er ontzetend veel voor doet om een mooi programa te laten zien op een voor de kijker zeer boeiende film waar bijna op een na (ricy) voor jong en oud naar uit ziet, mijn kinderen zijn 10 9 en5 en vinden het geweldig . KRO op naar de volgende ronde het volgende record zal ook weer gauw sneuvelen.

 • no-profile-image

  Michel

  Volgens mij zit Riky een beetje in de put. Ze kan niet meer genieten van het leven op het platteland. Een beetje zuur doen over een datingprogramma en klagen over de positie van vrouwen in de landbouw. De hedendaagse vrouw kan prima voor zichzelf opkomen. Ook de jonge generatie boerenzonen(dochters) heeft respect voor de keuzes van hun partner. Maar Riky zal wel een beetje afgunst bezitten tegenover de jonge generatie agrariers. Want als ik me niet vergis doet Riky ook veel bij kerkinaktie en die zijn ook tegen de boeren en hun gezinnen, gezien hun steunbetuigingen voor het burgerinitatief "stop fout vlees". Riky, stop met deze aktie en kijk niet meer naar boer zoekt vrouw (je kunt ook de tv uitzetten) en probeer weer te genieten, want het leven is zo mooi op het platteland !

 • no-profile-image

  bert

  Het beste gerief op een boerenbedrief is een monter wief.

 • no-profile-image

  boer met vrouw

  Beste Riky, het is een DATINGPROGRAMMA dat zich afspeeld in de agrarische sector. Geen documantaire over relaties binnen de agrarische sector.
  Hoe die vrouwen uiteindelijk terechtkomen lijkt me in alle gevallen verschillend, en dat is dan hun eigen keuze (hoop ik toch) Ze worden toch niet verplicht om de rest van hun leven aan de hooivork te staan.
  Ik vind het wel leuk zo, eindelijk eens een programma zonder arrogante BN ers, mensen die elkaar uitschelden en waar je niet constant wordt geattendeerd om te bellen of te sms en voor een prijsvraag of wat dan ook. Gewoon normale TV waar je rustig naar kan kijken.

 • no-profile-image

  Margje

  Ik bezie het niet zo donker als riky maar er
  naar kijken absoluut niet, ik vind dat is iets
  wat de boer alleen aangaat en niet de hele
  nederlanse bevolking. m aar ook die andere
  programma's waar ze elkaar uitschelden of
  weet ik wat daar kijk ik niet naar geef mij maar een natuur film of een kwis.

 • no-profile-image

  Riky Schut-Hakvoort

  Boer zoekt vrouw, laat veel aspecten achterwege!
  De KRO mag dan wel blij en trots zijn, maar er blijven in de reportages veel aspecten achterwege.
  Hoe komt de positie van de vrouw er werkelijk uit te zien?
  Kan de vrouw ook haar eigenheid behouden en haar huidige baan en inkomen? Telt dat toch zeker wel!
  Moeten de vrouwen werkelijk allemaal aan het melken en varkens voeren?
  Wordt ze knecht, partner of echtgenoot?
  Hoe is haar beloning dan in het bedrijf, hoe wordt dat geregeld?
  Dat er meer aan de hand is in de land- en tuinbouw, komt nergens op tafel.
  De achterkant van het boerenbestaan is veel meer, dan wat nu de Nederlandse bevolking wordt voorgeschoteld.
  Fijn dat we genieten van het programma "boer zoekt vrouw".
  Maar het lijkt na drie jaar-sessies toch wel een keer genoeg geweest, om ons massaal te verheugen in deze beeldvorming van het zoeken naar een huwelijkspartner.
  Laten we ons eens verdiepen in de ware achtergronden van het gezinsbedrijf en de bedreigingen en gevolgen door het huidige landbouwbeleid, waardoor het romantische plaatje wel eens een heel andere kleur zou kunnen krijgen.
  Riky Schut-Hakvoort
  ex-boerin

 • no-profile-image

  Paul

  Hopelijk doet boer Frans volgende keer geen domme opmerkingen.

 • no-profile-image

  Clemmy

  Haha Teus...nee...dat is misschien omdat jij er geen lekkers aan ziet, maar de andere boeren wel....Jij was ook niet de lekkerste boer uit jouw serie...maar wel een leuke..Dat telt ook!!
  Dames op leeftijd en spontaniteit...kijk uit, als de camera's niet draaien..:)
  Heb je een dekseltje gevonden..wat bij je past?
  Ik heb je op een schuurfeest ergens gesproken en toen was je nog single...maar das wel 2 jaar terug...

 • no-profile-image

  Stadse (ingeburgerde boerin inmiddels)

  Sja het is een datingformule en geen sollicitatieprocedure....
  Als je een programma maakt over wel en wee in een boerengezin...is dat een heel ander programma..
  Maar krijgt de boer net zo veel voor de gastvrijheid als een Frans Bauer of Jan Smith?
  Alles wat een burger ziet op tv wat dieren aangaat is lastig uitzenden. Want dan krijgt de dieren bescherming het weer druk aan de telefoon en moet ons Marianne weer op de proppen komen..
  Nee, wat mij aangaat is gevoelens kijken in deze formule gewoon...leuk!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.