Home

Achtergrond 455 x bekeken 1 reactie

Kennedy's steunen Obama

Senator Barack Obama krijgt maandag een belangrijke steun in de rug voor zijn campagne om de Democratische kandidaat bij de presidentsverkiezingen van november te worden.

In Washington spreken senator Edward Kennedy en zijn nichtje Caroline Kennedy hun vertrouwen uit in de zwarte kandidaat, meldden Amerikaanse media.

Een officiële steunbetuiging van de familie van wijlen president John F. Kennedy betekent veel voor kandidaten in de VS. De enorme populariteit van de in 1963 vermoorde president straalt door een zogenoemde endorsement af op Obama. Caroline Kennedy schreef zondag al in The New York Times over de grote gelijkenis tussen haar vader en Barack Obama.

Met de steun van het icoon Ted Kennedy, die al meer dan veerig jaar in de Senaat zit, moet Obama meer blanke Democratische kiezers kunnen trekken, stellen analisten. De keuze van de jongste broer van John F. Kennedy is een slag voor Hillary Clinton. Ze heeft actief geprobeerd zelf de Kennedy-steunbetuiging in de wacht te slepen of om Edward Kennedy op zijn minst neutraal te laten blijven.

Administrator

Eén reactie

  • NoordHollander

    jammergenoeg missen wij in kikkerland zulke families........

Of registreer je om te kunnen reageren.