Home

Achtergrond 572 x bekeken 2 reacties

Jongeren vrezen leegloop van het Nederlands platteland

Het Nederlands platteland dreigt leeg te lopen als de politiek geen maatregelen neemt. Dat betoogde een vertegenwoordiging van plattelandsjongeren vandaag tegenover de vaste Kamercommissie landbouw.

Jongeren trekken weg omdat de dorpen langzaam leegbloeden: het voorzieningenniveau daalt; er wordt weinig voor jongeren gebouwd; en wijzigingen in de bedrijfsvoering op boerderijen worden gefrustreerd door traag opererende gemeenten. De Kamer beloofde de klachten serieus te nemen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wouter

    Ik denk dat het hierbij vooral gaat om de kleine dorpen die ver uit elkaar liggen. De wat grotere dorpen die dichter op elkaar liggen kennen dit probleem minder. Dorpen zouden moeten ' fuseren', om het maar zo te noemen, of het moet bedrijven makkelijker gemaakt worden er zich te vestigen.

  • no-profile-image

    gert

    de dorpen vergrijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.