Home

Achtergrond 358 x bekeken

Ideale nummerherkenning

Bedrijfsverzorger Jaap Tempel plaatst een koudmerk, terwijl veehouder Peter Dekens de staart van de koe omhoog houdt.

Dekens zet nog veel koudmerken. Het mag nog twee jaar en veehouders maken dankbaar gebruik van die mogelijkheid. Een koudmerk is een nagenoeg onverslijtbaar herkenningsteken, in tegenstelling tot oormerken en het garandeert in de melkstal een betere herkenning dan een halsband. Vooral op bedrijven met veel vreemd personeel. Koos van der Spek

Huisvrouwen uit het Duitse Moezelstadje Bremm hebben hun handen vol met aan het aanbinden van gesnoeide druiven. Door het aanhoudend zachte weer blijft het nog steeds mogelijk om met het bindwerk door te gaan. Door de relatief steile hellingshoek vergt het werken op het wijnbouwperceel de nodige inspanning. Het noodzakelijke snoeiwerk is op de meeste percelen in dit Moezelgebied in Rijnland-Palts achter de rug. Door de hoge temperaturen is het niet uitgesloten dat er hier en daar na het snoeiwerk bloeding optreedt. Foto Clement Mol

Bij schapenhouder Rob Adriaans huppelen de lammeren vrolijk door de stal. Het aflamseizoen bij Adriaans is 1 januari begonnen en inmiddels zijn er bijna duizend lammeren geboren. "De gevolgen van bluetongue zijn niet te zien in het aantal geboren lammeren of het aantal guste ooien of ooien die verwerpen. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met andere jaren", aldus Adriaans. "Het grote verschil is dat de dieren veel meer zorg nodig hebben. Veel ooien zijn zwakker en veel lammeren worden lichter geboren." Foto VidiPhoto

Zelf tulpen plukken onder glas lijkt een publiekstrekker. Sinds de opening afgelopen zaterdag hebben veel gasten al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zelf tulpen met bol te plukken bij Sander en José Daniëls-Kolk. Vorig jaar openden ze de tulpenpluktuin. Met de kas kunnen ze het plukseizoen drie maanden verlengen. Foto De Boerenbol

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.