Home

Achtergrond 150 x bekeken

IJzel belemmert verkeer

Het KNMI waarschuwt dat het de komende uren plaatselijk glad kan worden in het zuiden, zuidwesten en midden van het land door sneeuw en ijzel.

Over ongevallen is nog niets bekend. Volgens het KNMI valt in ons land donderdag lichte sneeuw en ijzelt het lokaal ook. In verschillende Europese landen wordt heftig weer verwacht. Op de site www.meteoalarm.eu is te zien dat verschillende landen oranjegekleurd zijn. Oranje geeft aan dat er gladheid door sneeuw of ijzel dan wel storm aanwezig is.

Het winterweer blijft volgens het weerinstituut voorlopig beperkt tot deze week; tegen het weekeinde gaat de kou uit de lucht en krijgt Nederland weer te maken met een zogeheten westcirculatie die garant staat voor wisselvallig en vrij zacht weer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.