Home

Achtergrond 194 x bekeken

'Herstel Amerikaanse economie en dollar'

De Amerikaanse dollar heeft het ergste achter de rug en zal zich de komende maanden herstellen.

Ook de economische groei in de VS zal in de loop van dit jaar weer aantrekken na een kortstondige dip. Dat verwachten analisten van zakenbank SNS Securities.

De Amerikaanse dollar koerst op een historisch laag niveau ten opzichte van de euro. SNS Securities verwacht dat het herstel van 's werelds grootste economie zal worden gedreven door een lichte renteverlaging, groeiende exporten en robuuste consumentenbestedingen.

Over de ontwikkelingen op de beurs in 2008 is SNS optimistisch: De bank verwacht dat de AEX-index, de belangrijkste graadmeter op de beurs in Amsterdam, dit jaar op 570 tot 590 punten eindigt. Dat is een winst van 10 tot 14 procent ten opzichte van eind 2007. Vorig jaar sloot de AEX-index 4 procent hoger op 515 punten.

SNS Securities is met de vandaag gepubliceerde beleggingsvisie op het nieuwe jaar het meest positief onder banken en beleggingsinstellingen. Fortis denkt dat de AEX-index in 2008 stijgt naar 555 punten, Iris rekent op een eindstand van 560 tot 580 punten en ABN Amro gokt dat de hoofdgraadmeter klimt naar 560 punten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.