Home

Achtergrond 161 x bekeken

Glaskracht niet eens over besluit koekoekspolder

Belangenorganisatie LTO Noord Glaskracht vindt dat de glastuinbouw in de Koekoekspolder extra ontwikkelingsruimte verdient.

Tegelijkertijd wijst Glaskracht daarmee de voorkeur van de provincie Overijssel voor de locatie Luttelgeest van de hand.

Om de verwachte groei na 2010 in de Koekoekspolder op te kunnen vangen is volgens LTO Noord Glaskracht een uitbreiding van zo'n 250 hectare in de polder Mastenbroek noodzakelijk. Terwijl de provincie op grond van onderzoek de Mastenbroekerpolder niet wil opofferen voor glastuinbouw, pleit de belangenorganisatie juist wel voor uitbreiding.

De laatste jaren is in de Koekoekspolder veel geïnvesteerd om de infrastructuur op het voor moderne glastuinbouw gewenste niveau te tillen. Met de uitbreiding van de Koekoekspolder is een bedrag van ongeveer één miljoen euro gemoeid. Dat mogen de bestuurders niet zomaar links laten liggen, vindt LTO Noord Glaskracht.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.