Home

Achtergrond 215 x bekeken

Giuliani zinspeelt op einde campagne

De Republikeinse kandidaat Rudy Giuliani heeft vanochtend in Orlando (Florida) gezinspeeld op het einde van zijn campagne voor de Amerikaanse presidentiële verkiezingen.

De voormalige burgemeester van New York wist tot zijn grote teleurstelling slechts de derde plaats te behalen in Florida. Hij had eerdere voorverkiezingen in andere deelstaten aan zich voorbij laten gaan om zich volledig op Florida te kunnen richten. Deze strategie heeft echter verkeerd uitgepakt voor hem.

Giuliani zei in zijn speech niets over zijn op handen zijnde vertrek. Wel zinspeelde hij er in grote mate op: "Ik ben er trots op dat we positief bleven tot het einde en een campagne voerden over ideeën zonder persoonlijke aanvallen.'' Ook zei hij: "Je wint niet altijd, maar je kunt wel altijd proberen het juiste te doen''. En: "De verantwoordelijkheid van leiderschap eindigt niet met een campagne''. Daarnaast sprak hij sprak nog uitgebreid over zijn beleidsideeën voor de VS.

Giuliani zal vandaag in Californië bekendmaken dat hij uit de verkiezingsrace stapt en achter kandidaat John McCain gaat staan. Dat berichtte CNN woensdagochtend (Nederlandse tijd) op basis van Republikeinse bronnen.

Ook de 71-jarige winnaar John McCain zinspeelde op Giuliani's vertrek tijdens zijn overwinningsspeech. "Ik bedank mijn vriend Giuliani voor zijn inspiratie. Hij zette zich met hart en ziel in voor deze campagne.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.