Home

Achtergrond 153 x bekeken

Geschillenregeling voor strijd om .nl-namen

Om te voorkomen dat mensen puur uit financieel gewin een domeinnaam claimen, komt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) volgende maand met een geschillenregeling.

Dat heeft de SIDN vandaag bekendgemaakt. De SIDN registreert alle domeinnamen die eindigen op .nl, waar er inmiddels ruim 2,7 miljoen van zijn. Een ieder die dat wil, kan een domeinnaam die eindigt op .nl laten registreren bij de SIDN.

Het komt geregeld voor dat mensen een naam registreren omdat zij vermoeden dat een bedrijf of organisatie daar belangstelling voor heeft. Vervolgens proberen ze die naam voor -doorgaans hoge- bedragen aan de geïnteresseerde te slijten. De nieuw in te voeren geschillenregeling moet daar een eind aan maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.