Home

Achtergrond 193 x bekeken

Franse Autoriteit: transgene mais levert risico's op

De Franse Hoge autoriteit voor transgene teelten vindt dat de transgene mais MON810, de enige die tot nu toe in Frankrijk wordt verbouwd, risico's voor de volksgezondheid en het milieu oplevert.

''Er is een aantal nieuwe negatieve aspecten, met name voor de flora en fauna, aan het licht gekomen.'' Volgens de commissie zijn pollen van de mais op tientallen of zelfs honderden kilometers van de velden aangetroffen, waardoor transgene vervuiling van andere gewassen kan optreden.

Verwacht wordt dat de Franse regering nu de vrijwaringsclausule voor deze maissoort inroept waarmee de teelt van transgene mais in Frankrijk in de praktijk onmogelijk wordt. De boerenkoepel FNSEA is verbolgen en vindt dat dan ook de massale invoer van transgeen veevoer verboden moet worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.