Home

Achtergrond 182 x bekeken 3 reacties

Forse besparing bedrijven door schrappen EU-regels

Het bedrijfsleven in Europa bespaart ongeveer 500 miljoen euro per jaar door het schrappen van vijf EU-regelingen.

Europees Commissaris Günter Verheugen (Industrie) heeft dat vandaag gezegd. In overleg met het Europees Parlement heeft hij een einde gemaakt aan allerlei statistische enquêtes onder boeren en agrarische exporteurs. Bedrijven hoeven niet langer altijd een deskundigenrapport te bestellen bij een fusie.

Commissaris Verheugen schat dat veertig EU-wetten zorgen voor 80 procent van de administratieve lasten in de Europese Unie. Hij onderzoekt nu de noodzaak van al deze verplichtingen.

De Europese Commissie wil deze lasten met 25 procent verminderen voor 2012. "Onze strijd tegen rompslomp ligt op kruissnelheid en levert nu de eerste tastbare resultaten op'', zei Verheugen over de eerste 500 miljoen besparing.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Hellaas gaat het niks uitmaken. In Nederland bedenken ze vervolgens gewoon weer nieuwe nationale wetten.
  Of je nu door de hond of de kat wordt gebeten, ze willen hier toch bijten.

 • no-profile-image

  gert

  eindelijk worden ze verstandig

 • no-profile-image

  GB

  Ik loop al wat langer mee en heb dus recht van spreken; het is net als bij een gezwel, als je er in gaat snijden wordt het geprikkeld en groeit het nog harder. De enigste remedie is: Uitnijden die prut, de sector(en) redden zichzelf wel. Dit gaat natuurlijk niet gebeuren want men (overheden plus maatschappij) is doodsbenauwd voor voedselschaarste al zou die ook gering van omvang zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.