Home

Achtergrond 145 x bekeken

Flinke winstdaling voor Novartis

Het Zwitserse farmacieconcern Novartis stelde analisten vandaag opnieuw teleur bij de bekendmaking van de vierdekwartaalcijfers.

De nettowinst daalde in deze periode met 42 procent tot 931 miljoen dollar (633 miljoen euro). Analisten hadden gerekend op een winst van 1,5 miljard dollar (1 miljard euro).
In het derde kwartaal stelde het concern, dat tot de grootste farmaceuten ter wereld behoort, ook al teleur. In december meldde Novartis dat het 2500 banen gaat schrappen. Het bedrijf heeft te kampen met vertragingen bij de ontwikkeling van belangrijke medicijnen, onder meer tegen suikerziekte.
Bovendien heeft de gehele sector last van een gebrek aan belangrijke nieuwe medicijnen en verscherpte concurrentie van generieke medicijnen. Dit zijn merkloze kopieën van medicijnen waarop het patent is verlopen. De omzet van Novartis steeg met 6 procent tot 9,9 miljard dollar (6,8 miljard euro).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.