Home

Achtergrond 181 x bekeken

Experts bijeen over vaccinatie tegen blauwtong

Experts uit vele EU-landen komen vandaag de hele dag bijeen in Brussel om te spreken over vaccinatie van dieren tegen blauwtong.

De dierziekte is de laatste jaren enorm uitgebreid. Vorig jaar zijn meer dan 50.000 uitbraken geteld in de Europese Unie, waaronder in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De ziekte kostte Nederlandse boeren in twee jaar 130 miljoen euro.

Fabrikanten, zoals Intervet uit Boxmeer, zijn druk bezig een vaccin te produceren tegen de meest voorkomende variant blauwtong. De deskundigen bespreken elkaars ervaringen, mogelijke gevolgen voor de handel en de vraag wie welke kosten van de vaccinatie kan betalen. De Europese Commissie heeft al gezegd te willen meebetalen aan bepaalde kosten van de vaccinatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.