Home

Achtergrond 153 x bekeken

Europese beurzen vinden weg omhoog

De Europese aandelenmarkten lieten vandaag een sterk herstel zien na de flinke koersdalingen van gisteren.

De beursgraadmeters volgden de hele dag de weg omhoog, ondermeer geholpen door koerswinsten op Wall Street op gisteren. Vooral de financiële fondsen droegen in Europa bij aan het positieve sentiment.

De Amsterdamse hoofdindex AEX sloot 27,09 punten hoger (6,5 procent) op 444,22 punten. De MidKap-index kreeg er 5,3 procent bij op 575,19 punten. Ook op de beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt was de stemming positief. De graadmeters gingen er tussen de 4,8 en 6 procent op vooruit.

In New York deden de beleggers het vandaag iets rustiger aan, daar was het effect van de lancering van het reddingsplan voor obligatieverzekeraars van een Amerikaanse overheidstoezichthouder al uitgewerkt. Maar de Europese fondsen profiteerden wel van het plan dat steun zou bieden aan obligatieverzekeraars die in de problemen zijn gekomen als gevolg van de crisis op de hypotheekmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.