Home

Achtergrond 181 x bekeken

Europeaan krijgt rekeningnummer van 18 tekens

Klanten van de Postbank hebben een rekeningnummer met zeven cijfers, klanten van de banken een rekeningnummer met negen cijfers. Binnen niet al te lange tijd hebben we in Europa allemaal een rekeningnummer met achttien tekens.

En een pinpas waar geen pin meer opstaat. Dat zijn enkele gevolgen die de consument daadwerkelijk gaat merken als gevolg van de introductie van de Single European Payments Area, kortweg SEPA genoemd.

Maandag 28 januari is in Amsterdam op het hoofdkantoor van ABN Amro de lancering van wat uiteindelijk moet leiden tot een Europese betalingsmarkt. "Uiteindelijk is betalen binnen heel Europa voor de consument overal even makkelijk'', legt Gijs Boudewijn, hoofd betalingsverkeer van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.