Home

Achtergrond 144 x bekeken

Europa roept leiders Kenia op tot dialoog

De Europese Unie roept politieke leiders van Kenia op tot terughoudendheid en dialoog na de golf van geweld in het land.

EU-voorzitter Slovenië schreef vandaag in een verklaring: "De Keniaanse bevolking gebruikte haar recht om te stemmen tijdens de verkiezingen van 27 december op een waardige manier. Ze kan nu verwachten dat mensenrechten worden gerespecteerd terwijl de verkiezingsuitslag wordt betwist.''

De EU is blij dat de Afrikaanse Unie Kenia gaat helpen in de zoektocht naar een oplossing in de huidige crisis. Ook het dagelijks bestuur van Europa, de Europese Commissie, hoopt dat de Ghanese president John Kufuor, huidig voorzitter van de Afrikaanse Unie, een oplossing vindt in het conflict tussen president Mwai Kibaki en oppositieleider Raila Odinga.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.