Home

Achtergrond 176 x bekeken

Eurlings: snel begin met aanleg A4 Midden Delfland

Het kabinet wil dat nog deze kabinetsperiode begonnen wordt met de aanleg van de A4 door Midden-Delfland, het stuk snelweg waarover al veertig jaar wordt gesteggeld.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) zei vandaag op een persbijeenkosmt bij Rijkswaterstaat in Den Haag dat het kabinet "een bestuurlijke voorkeur'' heeft voor aanleg van deze zeven kilometer lange snelweg tussen Delft en Schiedam boven het verbreden van de snelweg A13 tussen Den Haag en Rotterdam. Daarnaast kan de aanleg van de A4 Midden-Delfland sneller worden gerealiseerd.

Het besluit moet juridisch nog worden getoetst. Eurlings wees erop dat er al vijftien ministers over de aanleg van de A4 Midden-Delfland hebben gesproken. "Ik zal de laatste zijn. Heel Nederland is toe aan duidelijkheid'', aldus Eurlings.

Onder het vorige kabinet werd met alle betrokken partijen een bestuursconvenant getekend waarin vastgelegd was dat de aanleg in 2008 zou beginnen en in 2013 zou zijn afgerond. Een rekenfout gooide later echter weer roet in het eten. Decennia geleden is er wel al een dijklichaam aangelegd voor het ontbrekende stukje snelweg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.