Home

Achtergrond 239 x bekeken

Energieraad adviseert WKK goed te benutten

De Energieraad, een adviesorgaan voor de overheid over energieaangelegenheden, geeft het advies maximaal gebruik te maken van WKK’s bij de opwekking van stroom.

Het advies werd dinsdag aangeboden aan minister Van der Hoeven van Economische Zaken.

Hoofdpunt uit het rapport van de Energieraad is dat Nederland in vergelijking met omringende landen de stroomvoorziening op weg naar 2020 nog niet goed op orde heeft. Volgens de raad leidt de vrije markt er niet automatisch toe dat er met behulp van verschillende brandstoffen voldoende stroom wordt geproduceerd.

Op lange termijn is bijvoorbeeld de voorzieningszekerheid niet voldoende gegarandeerd. Maar ook niet helder of er voldoende ‘schone’ stroom wordt geproduceerd én is het de vraag of stroom betaalbaar is en blijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.