Home

Achtergrond 168 x bekeken

Energieproducerende Kas houdt twee kuub over

De Energieproducerende Kas bereikte vorig jaar per vierkante meter een energie-overschot van twee kubieke meter aardgas.

Dit resultaat valt weliswaar lager uit aanvankelijk werd verwacht, maar toch is de stuurgroep Kas als Energiebron tevreden over het bereikte resultaat. Dat blijkt uit de tussentijdse resultaten van het energiebesparende project in Bergerden.

Dat het uiteindelijke energie-overschot lager uitviel dan in eerste instantie op grond van berekeningen was aangenomen heeft te maken met noodzakelijke aanpassingen in het stookregime en het intensiever gebruik van de schaduwschermen. Het primaire energieverbruik van de Energieproducerende Kas is op dit moment niet kleiner dan 11 kubieke meter per vierkante meter.

Dat deze aan het project gestelde eis niet werd gehaald heeft volgens de onderzoekers te maken met de tegenvallende resultaten van de warmtepomp. Het absolute energieverbruik kan alleen onder de waarde van 11 kubieke meter komen wanneer de kas nog beter geïsoleerd wordt.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.