Home

Achtergrond 159 x bekeken

Eerste schadevergoeding wegens Hollandse brug

Een logistiek bedrijf in Almere krijgt 125.000 euro schadevergoeding toegekend wegens de sluiting van de Hollandse brug, de wegverbinding tussen Flevoland en Noord-Holland.

Dat meldt de verladersorganisatie EVO. Het bedrag is een voorschot op een uiteindelijke schadevergoeding. EVO-jurist Peter Kuyper stelt dat de daadwerkelijke schade van de maandenlange afsluiting ongeveer 600.000 euro bedraagt. ”Deze ondernemer is blij, hoewel het in feite niet meer is dan een pleister op de wonde.”

De vrachtwagens van het logistieke bedrijf rijden vooral heen en weer tussen Almere en Amsterdam. Sinds de sluiting van de Hollandse brug moesten de chauffeurs maandenlang bijna de dubbele afstand afleggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.