Home

Achtergrond 210 x bekeken

Ecotax nekt vlucht prijsvechter Maastricht

De Italiaanse prijsvechter Volareweb.com stopt met vluchten van Maastricht Aachen Airport naar Milaan.

Door de invoering van ecotax voor vertrekkende passagiers in Nederland kan het luchtvaartbedrijf niet concurreren met luchthavens over de grens, zo liet het vandaag weten.

Volareweb was pas afgelopen oktober begonnen met de vluchten. Volgens het bedrijf kende de route aanvankelijk weinig passagiers, maar was dat aantal stijgende. Het bedrijf hekelt de belasting van 11,25 euro voor vertrekkende passagiers, die de Nederlandse regering per 1 juli invoert.

"In een prijsgevoelige markt wordt het voor een jonge maatschappij als de onze onmogelijk om langer in Nederland actief te blijven'', aldus bestuurder David Delfini. De vluchten worden gestaakt vanaf 31 maart.

Voor Maastricht Aachen Airport (MAA) is het vertrek van de Italianen een nieuwe tegenvaller na het mislopen van nieuwe routes van Ryanair door de ecotax. "De tax die passagiers moeten gaan betalen, is een kwart van het gemiddelde tarief van de prijsvechters'', aldus directeur Jan Tindemans. "Die wijken daarom uit naar België of Duitsland.''

Het stoppen van Volareweb kost MAA 30.000 à 40.000 passagiers per jaar. Dat kost volgens Tindemans niet alleen MAA geld, maar ook de regio. "Die passagiers geven miljoenen uit aan hotels, musea et cetera.''

Het vliegveld van Maastricht liet ruim een week geleden weten dat het net als Schiphol naar de rechter stapt om de belasting op vliegtickets aan te vechten. Tindemans stelde te begrijpen dat vliegen zwaarder belast wordt, maar vindt dat die belasting dan in heel Europa moet gelden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.