Home

Achtergrond 203 x bekeken 5 reacties

EU sluit grens voor rundvlees uit Brazilië

De Europese Unie sluit morgen de grenzen voor alle rundvlees uit Brazilië. Europees Commissaris Markos Kyprianou (Gezondheid) heeft dat vandaag gezegd.

Brazilië kampt met een grote uitbraak van mond- en klauwzeer. Brussel had Brazilië gevraagd om een lijst van boerderijen waar de ziekte niet heerst: die zouden nog wel mogen exporteren.

Daarop stuurde Brazilië een lijst van 3000 boerderijen. "Dat is wel een erg groot aantal. Het lijkt me kras dat die allemaal zijn geïnspecteerd. We gaan die eens rusig en zorgvuldig bekijken'', zei Kyprianou. Brazilië is 's werelds grootste exporteur van rundvlees.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ko Brooijmans

  Dit is een goede zaak. Wat in 3 jaar tijd niet voor elkaar is gebracht zou nu ineens waterdicht zijn. Het wordt de hoogste tijd dat de EU haar tanden laat zien. Hier worden de eisen alsmaar verder aangescherpt. Daar is niets mis mee, we kunnen onszelf daarmee onderscheiden. Private kwaliteitssystemen doen er nog een schepje bovenop. dat schept kansen. Het kan echter niet zo zijn dat basiseisen van elkaar verschillen, dit heeft nu lang genoeg geduurd.
  Als voorzitter vakgroep Rundvlees LTO mag u mij gerust citeren.

  groet Ko Brooijmans.

 • no-profile-image

  Uchter, N

  In dit zelfde blad staat een artikel over de zelfvoorzieningsgraad van Europa, dat dit WEER met een procent daalt. Ik raad een ieder aan ook even te kijken bij www.meatandmeal.nl. Over het feit dat de import ban onze verwerkende ERNSTIGE schade toebrengt. Nee, heren deze beslissing gaat schade toebrengen aan ONZE economie. In Brazilie praat men zelfs om de export voorlopig helemaal niet te hervatten, er zijn voldoende alternatieven voorhanden voor dat land. Leve de Ieren die met hun korte termijn blik en giga eigen belang ons - burgers / consumenten - het leven onnodig duur maken.

 • no-profile-image

  Red Dear

  Wordt Brasil nu ook door de activisten in de gaten gehouden.... export naar Algerije....naar Malta...naar EU???
  Laat de Rainbow Warrior nu maar voor Brasil gaan liggen...

  Goed nieuws voor NL boeren, vee vasthouden en de levendprijs op laten lopen en je niet gek laten maken door Epe en Enschede. Nu vasthouden gaat geld opleveren...

 • no-profile-image

  gert

  braziliaans vlees moet in de EU de consumentenprijs laag houden,maar nu even niet

 • no-profile-image

  Eigenvleeseerst

  Hoeveel landbouwgrond is er totaal beschikbaar in de EU?
  Wat is de maximale productiecapaciteit daarvan?
  Dus... gewoon weer een goede mix van gewassen, zelf zoveel mogelijk vee houden met eigen grondstoffen. Eigen mest en geen of in ieder geval zo min mogelijk kunstmest...
  Hebben we de verre landen minder nodig, kunnen zij biobrandstoffen verbouwen en is er effectief minder transport nodig dus milieu voordelen en een goed boterham voor de europese boer.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.