Home

Achtergrond 152 x bekeken

EU praat over Wilders

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft vandaag zijn Europese collega's bijgepraat over wat het kabinet bekend is over Geert Wilders en zijn plannen voor een Koran-film.

"Er was behoefte bij een aantal collega's om te horen wat er nu aan de hand is'', zei Hirsch Ballin na afloop van informeel overleg in Slovenië. Tijdens de lunch heeft de minister de collega's in een plenaire zitting bijgepraat.

Hij wees de collega's op de Nederlandse tradities van vrijheid van meningsuiting en respect voor andermans geloof. Er is volgens hem niet gesproken over gemeenschappelijke voorbereidingen, mocht de film van Wilders leiden tot boze reacties van moslims.

Hirsch Ballin zei tegen zijn collega's dat hij zich ervan bewust is dat er ook buiten Nederland over Wilders en de film die hij "mogelijk'' maakt bericht wordt. "Ik ben me bewust van een reeks scherp verwoorde opinies die zouden kunnen worden ervaren als beledigend en bedreigend'', aldus de minister na afloop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.