Home

Achtergrond 310 x bekeken

Dwangsom voor tuincentrum Vaassen

De gemeente Epe heeft Bouw- en Tuincentrum Klomp in Vaassen een dwangsom van € 5.000 opgelegd, omdat het bedrijf nog steeds geen bodemonderzoek heeft laten uitvoeren.

Eigenaar Anton Klomp is naar de Raad van State gestapt. Hij wil de dwangsom van tafel hebben, meldt dagblad De Stentor.

"Maandag zijn bodemmonsters genomen", zei Klomp gisteren bij de hoogste bestuursrechtbank in Den Haag. Op korte termijn kan er een rapport liggen over de bodemgesteldheid van het tuincentrum aan de Jonasweg. Klomp exploiteert daar ook een bouwmarkt.

De eis tot het uitvoeren van een bodemonderzoek hangt samen met een brand die vorig jaar op het tuincentrum heeft gewoed. Volgens Klomp hebben vandalen een stapel pallets in de brand gestoken. "Alle rommel is afgevoerd naar de stortplaats."

Bij een controle na de brand bleek dat het bedrijf niet beschikt over een bezinkput om hemelwater in op te vangen. Die moet Klomp volgens zijn milieuvergunning wel hebben. De opvangput moet voorkomen dat hemelwater in het riool terecht komt. Klomp groef de put, legde er tegels bij om het water af te voeren en liet het gat afdekken met een zwarte golfplaat.

De golfplaat bleek echter asbest te bevatten. De gemeente eiste daarop een bodemonderzoek. Omdat het naar de zin van de gemeente Epe te lang duurt, werd Klomp onlangs onder druk gezet met de dwangsom. Gisteren werd duidelijk dat de gemeente, die niet in Den Haag verscheen, Klomp uitstel heeft verleend tot 1 februari. Op die dag moet er een bodemrapport zijn. De Raad van State bepaalt binnen twee weken of dat redelijk is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.