Home

Achtergrond 198 x bekeken

Duurste huizen in Blaricum

Wie in Blaricum wil wonen, moet over veel geld beschikken. Daar staan gemiddeld de duurste huizen van Nederland.

Laren en Bloemendaal komen daarna. In Delfzijl zijn de huizenprijzen het laagst. In Blaricum kostte een huis vorig jaar gemiddeld 803.400 euro, blijkt uit berekeningen van Woningmarktcijfers.nl die vandaag bekend werden. Dat is 12 procent meer dan een jaar eerder.

In Laren betaalden kopers 725.000 euro voor hun woning. Daar gingen de prijzen met bijna een kwart omhoog. In Bloemendaal werden huizen nauwelijks duurder en gingen ze voor 716.000 euro van de hand.

Veel goedkoper zijn de huizen in Delfzijl, Kerkrade en Pekela. Gemiddeld kostten ze daar in 2007 anderhalve ton. Reiderland is na jaren niet meer de goedkoopste gemeente. De prijzen stegen met een kwart, naar 158.700 euro.

Er werden vorig jaar 1250 woningen verkocht die meer dan een miljoen euro kostten. Daarvan staan er duizend in de Randstad: 500 in Noord-Holland, 300 in Zuid-Holland en 200 in Utrecht. Van de 120 woningen in Blaricum die een nieuwe eigenaar kregen, was een op de drie duurder dan een miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.