Home

Achtergrond 206 x bekeken

Duijzer: 'Openheid PT wordt gecontinueerd'

Dirk Duijzer ziet het tot stand komen van de Code Goed Bestuur als zijn belangrijkste bewerkstelliging tijdens zijn twee jaar als voorzitter van het Productschap Tuinbouw (PT).

Op 1 maart vertrekt de PT-voorzitter naar Rabobank Nederland. Duijzer: "Het was een hele klus, maar het belangrijkste is dat er nu meer contact is met tuinders, bijvoorbeeld via het internetpanel maar ook door twee keer per maand een bedrijf te bezoeken."

De PT-voorzitter is ervan overtuigd dat de nieuwe opstelling ook door zijn opvolger zal worden gecontinueerd. "In het begin was er binnen het bestuur angst voor openheid, en voor de reacties die er op vragen via het panel konden komen. Maar na twee jaar zegt men vaak: moeten we deze vraag niet eerst voorleggen aan het panel?"

Op de vraag of hij niet te vroeg vertrekt - Duijzer is immers recent benoemd voor een nieuwe periode bij het PT - zegt de scheidend voorzitter: "Alles gaat snel tegenwoordig. Twee jaar is op zich niet lang en ik kan mij de reacties ook wel voorstellen. Maar gezien mijn leeftijd, 49 jaar, moet ik nu een overstap maken."

Duijzer ontkent dat zijn vertrek iets te maken heeft met de discussie met de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF).

Lees ook 'Duijzer vertrekt te vroeg'

Lees ook Dirk Duijzer naar Rabobank

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.